Sunday, July 31, 2011

naised jäävad naisteks. ka treeningul.

olen nüüdseks Tartu Raja tn tervisespordi rada külastanud pooleteise kuu jooksul peaaegu iga päev ja mõned kõnekamad detailid, mis välja võib tuua on... kõnekad.

1. naised jäävad naisteks ka treeningul.
KÕIK naised näevad hoolitsetud välja, neil on tipptopp riietus ja moodsad atribuudid oma treeningu läbiviimiseks. kui mehed jooksevad väljaveninud maikades või silmatorkamatutes ja/või päevinäinud pükstes siis naised on kui äsja spordipoe vitriinilt maha astunud. see kehtib ka naiste kohta kes on kõrges vanuses - eakad prouad on oma vanuse kohta väga trendikalt riides.
kui sportiva mehe "lisavarustusse" kuulub vaid pulsikell, siis naistel on sageli väike seljakott või vöökott, kus on jook ja snäksid ja muu esma(?)vajalik, päikeseprillid ja muu inventar.
meestest möödudes on halval juhul tunda spordispetsiifilist ödööri, siis naistest rajal möödudes on halval juhul võimalik saada mõne pariisi või new yorgi moemaja lõhnavee mürgitus. sõna otseses mõttes mürgitus.
ja meik. muidugi. retooriline küsimus: kuidas siis naised ilma meigita hämaras parkmetsas (kus keegi ei peaks kellegi välimusele tähelepanu pöörama) joosta saavad? tundub, et ei saagi.
2. raja tn parkmetsa riia tänava äärne "mänguplats" kus siis tegelikult on üles pandud väga palju erinevaid treeninguks vajalikke abivahendeid, ehk siis pinke, on tugevalt alarahvastatud
ja need vähesed kes seal pinke kasutavad ei oska suurema osaga pinkidega mitte midagi teha. ehki võimalused on loodud väga head siis pole sellest kasu, kui potensiaal jääb kasutamata. aga potensiaal jääb kasutamata kuna inimesed ei tea isegi põhilisi harjutusi mida nendel pinkidel teha saab kuna kõik infotahvlid mis seal kunagi on olnud on kaakide poolt lihtsalt rüüstatud. kurb.
3. enamik terviseraja kasutajatest on naised. 8/10'st kindlasti. whats up mehed, tervis niigi hea?
4. isegi pühapäeva hommikul kell 9 on terviserajal päris korralik traffic. see on kiiduväärt!:)

No comments: